KAŞ’TA NERELERİ GEZİLİR?



Kaş’ta gezilecek oldukça fazla yer bulunmakta. Sizler için en popüler olanları derledik. Tekrar belirtmek gerekir ki oldukça fazla gezilecek yer bir o kadar da yapılacak aktiviteler bulunmakta.




Bayraklı Tepe
Kaş merkezinden de göreceğiniz üzere Türk bayrağının bulunduğu tepe Bayraklı Tepe olarak anılmaktadır. Tepeye ana ve ara yollar ile ulaşmak mümkün. Yüksek noktaya vardığınızda Kaş merkezini, Çukurbağ yarımadasını ve Meis manzarasını panoramik olarak görmeniz mümkün. Akşam gün batımını izlemek isterseniz kesinlikle tercih edilmesi gereken bir nokta.




Uyuyan Dev Dağı
Halk arasında “Gedefe” olarak bilinen, deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte bulunan bu dağ panoramik Kaş manzarasını izlemek isteyenler için idealdir. Kolayca varabilmek için önce Çukurbağ Köyüne gitmelisiniz. 5 dakika sonra Likya yoluna yürüyerek varabilirsiniz. Şehir ışıklarından uzakta olmasından dolayı gece yıldızlarını rahatça görebileceğiniz bir yer.




Uzun Çarşı
Kaş’a uğrayıp alış veriş yapmadan olmaz. Selçuklu mimarisini görebileceğiniz Uzun Çarşı’da tarihi dokusuyla ziyaretçilerine kucak açıyor. Sağlı, sollu dükkanları ile çarşıyı turlarken, 2 katlı tarihi cumbalı evleri ve güler yüzlü insanları ile Kaş’ın dokusunu hissedebilirsiniz. Aralardaki dar sokakları da gezerek gezinizi anlamlı hale getirebilirsiniz.




Kral Mezarı
M.Ö. 4.yy’dan kalma Kral mezarı uzun çarşının sonunda yer almaktadır. Likya anıtları 3 bölümden oluşan yükseltilmiş lahitlerdir. Mezar “Aslanlı Lahit” olarak da anılmaktadır. İlçe merkezinde bulunan bu lahitleri gezebilirsiniz.




Antiphellos Antik Kenti
Bir zamanlar Kaş’ın merkezini oluşturan antik kentten antik tiyatro dışında bir şey kalmamış olsa da tarihi dokuyu hissetmenize engel değil. Burada zaman sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir.




Xanthos Antik Kenti
Xanthos kentinin adı tarihi kayıtlarda ilk kez Herotos’un kaynaklarında geçer. Antik çağda Likya’ya başkentlik yapmıştır. Kentin asıl hikayesi Pers Krallığı tarafından yapılan işgal ile başlar. Perslilere karşı vergi vermemekte direnen halk intiharlara kalkışır. Vergi vermektense ölmeyi göze olan bu gururlu halkın bıraktığı eserlerin çoğu yurtdışına kaçırılış. Buna rağmen kalan eserler göz dolduracak cinsten.

Likya uygarlığının en önemli yerleşim yerlerinden olan Xanthos Antik Kenti Türkiye’deki en iyi antik kentlerden birisidir. Bu sebepten dolayıdır ki Unesco dünya mirası listesine girmeyi hak kazanmış. Kaş merkezden 70 km uzaklıkta olup, Kınık Köyü’nde yer almaktadır.




Patara Antik Kenti
Likya uygarlığının en önemli ve en eski şehirlerinden biri olan Patara, tarihi ve doğal dokusu ile ziyaretçilerini büyülüyor. M.Ö. 13.yy’da adı Hitit metinlerinden Patar olarak geçen şehir yazılı tarihinden çok eskilere dayanır. Buranın diğer önemi ise Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas’ın doğduğu yer olmasıdır. Bu sebepten dolayı Hristiyanlar içinde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca Mitolojiye göre Apollo’nun doğum yeri de burasıdır. Kaş merkezden 42 km uzaklıkta olup, Ovagelemiş Köyü’nde yer almaktadır.




Patara Kumsalı
Patara Antik Kenti’ni gezdikten sonra uğranması gereken yerlerden biriside Türkiye’nin en güzel dünyanın en uzun plajlarından biri olan Patara plajını gezmek olacaktır. Türk filmlerinin çöl sahnelerinin de çekildiği yer olan Patara kum tepelerine de gezebilirsiniz. Ayrıca Akdeniz’in meşhur kaplumbağaları olan Caretta-Carettaların milyonlarca yıldır yumurta bıraktıkları ender sahillerinden biri olması nedeniyle büyük bir öneme sahiptir.




Demre
Likya uygarlığının en önemli 6 kentinden biri olan Demre gezilebilecek tarihi yerlerden biridir. Burada bulunan Noel Baba Kilisesi olarak bilinen St. Nikolas Kilisesi ziyaretçilerin uğrak yerlerinden birisidir. Ayrıca Myra Antik kenti ve Soura Antik Kenti gezilebilecek diğer tarihi yerleşim yerleridir.




Simena Antik Kenti
Demre’ye bağlı Kaleköy Likya medeniyetine ait lahitlere ev sahipliği yapıyor. Bu köy Simena Antik Kenti üzerine kurulmuş. M.Ö. 4.yy’a kadar tarihi olan yazıtlar bulunmaktadır. Orta Çağ döneminden kalan Simena Kalesine çıkarsanız eşsiz bir doğa manzarasını görebilirsiniz. Kekova adasının tam karşısında yer alan bu yerleşim yeri Likya kentlerinden biridir. Burada kano kiralayarak gezinti yaparak aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Denize girebilir, deniz manzaralı restoranlarında yemeğinizi yiyebilir ve bir tepeye çıkıp gün batımını izleyebilirsiniz.




Kekova Antik Kenti
M.S. 2.yy öncesinde Kekova yerleşim yeri Kaleköy ile birleşikmiş. O çağlarda meydana gelem deprem sonucu şehrin orta kısmı sular altında kalmış ve ayrılmıştır. Sualtı aktivitesi yapmak ve antik kenti görmek isterseniz botlarla turlara çıkabilirsiniz. Ada halini alan Kekova arkeolojik sit alanı ilan edilmiştir. Antik kentinin kalıntıları sayesinde “Batık Şehir” olarak da adlandırılır.




Kıbrıs Kanyonu
Kaş ile Elmalı ilçeleri arasında bulunan doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini etkileyen bir kanyon. Kaş merkezden 50 km uzaklıkta bulunan kanyon yaban hayatı koruma bölgesi ilan edilmiştir. Bölgede; yürüyüş, bisiklet, jeep safarisi ve tırmanma gibi aktiviteler gerçekleştirilmektedir.





Kaş Plajları
Kaş’ta Türkiye’nin en iyi plajları bulunmaktadır. Sıcak havanın etkisiyle denizde serinlemek isterseniz yeraltı suları ile denizi soğutmuş plajları seçmenizi tavsiye ederiz. Berrak ve turkuaz renkli denizi ile yüzmenin tadını çıkarabileceğiniz 10 plajı sizler için derledik. Merkez yakınından uzağa olarak; Limanağzı Plajı, Büyük Çakıl Plajı, Küçük Çakıl Plajı, İnceboğaz Plajı, Belediye Halk Plajı, Hidayet Koyu Plajı, Akçagerme Plajı, Seyrek Çakıl Plajı, Kaputaj Plajı ve Patara Plajıdır. Kaş plajları hakkında yazmış olduğumuz yazıyı okumak için tıklayınız…



Kaş Mağaraları
Yeraltı suların çıktığı yerlerdeki mağaralar ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Tabii mutlaka bir rehber eşliğinde gitmekte fayda var. Son yıllarda Kaş, dünyanın önemli sualtı dalış merkezlerinden birisi olmuştur. Sualtı dalış tutkunları için de bu mağaralar ilgi çekicidir. Aşırlı Adası Deniz Mağarası, Güvercinlik Mağarası, Mavi Mağara bu mağaralardan bir kaçıdır.




Meis Adası
Pasaportunuz ve vizeniz var ise Kaş Limanı’ndan günün belirli saatlerinde kalkan tekneler ile Meis Adası’na gitmek mümkün. Yunanistan’a bağlı 12 adanın Türkiye’ye en yakın adası olan Meis adası kısa mesafede gidilebilecekler yerlerden birisi. 3-4 km bir mesafesi bulunmaktadır.




Tekne Turları
Kaş’ın el değmemiş doğal güzelliklerini deniz tarafından görmek başkadır. Tekne turları ile karadan ulaşamayacağınız bir çok güzelliği görebileceğiniz gibi denizin berraklığı ile altındaki tarihi kalıntıları da görebilme fırsatına erişebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra koylarda denize girme fırsatına da erişebiliyorsunuz. Turlara Kaş limanı, Demre Çayağzı limanı ve Üçağız Köyü Limanlarından katılabilirsiniz. Kekova tekne turları yarım gün veya günübirlik olarak düzenlenmektedir. Bütçe ve zamanınıza göre seçimi yapabilirsiniz. (Tekne turları hakkında ofisimizden bilgi alabilirsiniz)




Sualtı Dalışları
Temiz ve berrak deniziyle adından söz ettiren Kaş, dünyanın en iyi dalış merkezlerinden biri olma yolunda. Antik çağlardan, birinci ve ikinci dünya savaşlarına kadar bir çok tarihi batığa ev sahipli yapmanızdan dolayı keşfetmeyi sevenlerin ilgilerini çekiyor. Profesyonellerin yanı sıra amatör dalış tutkunları içinde eğitmenler yardımcı oluyor. Dalış için seçilmiş bir çok nokta bulunmakta.




Gece Hayatı
Kaş’ta gündüz kadar gecede aktiviteler devam etmektedir. Özellikle Jazz müziğinin Akdeniz’deki merkezi Kaş diyebiliriz. Ayrıca Rock, Jazz, Bules gibi bir çok alternatif müzik yapan mekanlarda mevcut. Müzik ve eğlenceyi yaşayabileceğiniz bir çok bar, pub, cafe ve club bulunmaktadır.